Διεύθυνση

Καρ & Δημητρίου 232, Εύοσμος

Ωράριο

10:00 – 21:00 ( Δευτ – Παρ ) 

Τηλέφωνο

2310 666 700

Συνταγογράφιση με ΕΟΠΥΥ

Ραδιοϊωδιοθεραπεία
( Θυρεοειδή Αδένα )

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ  ( ΡΑΔΙΟΙΩΔΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ ( ΡΑΔΙΟΙΩΔΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο μου «Μοριακή Απεικόνιση» είναι συνέχεια του πρώτου στην Ελλάδα Ιδιωτικού Θεραπευτικού Κέντρου Πυρηνικής Ιατρικής, το οποίο λειτούργησα από το 1977 έως το 2002 στη Θεσσαλονίκη ( ¨Οι 12 Απόστολοι¨).

Στις θεραπευτικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής  γίνονταν σε αυτό κατά κύριο λόγο  η Ραδιοϊωδιοθεραπεία  τόσο  σε καλοήθεις παθήσεις όσο και  στον καρκίνο του θυρεοειδή αδένα  και μάλιστα σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Η Ραδιοϊωδιοθεραπεία είναι γνωστή και εφαρμόζεται παγκοσμίως από την δεκαετία του 1950 σε εκατομμύρια  ασθενών κάθε χρόνο  σε παθήσεις  του θυρεοειδή αδένα κυρίως σε εκείνες με υπερθυρεοειδισμό ( νόσος  Graves , Αυτόνομο  Αδένωμα).

Επειδή  ένα από τα αποτελέσματα της Ραδιοϊωδιοθεραπείας είναι η συρρίκνωση του όγκου του αδένα, η θεραπεία εφαρμόζεται  ακόμα και στην απλή, δηλαδή ευθυρεοειδική βρογχοκήλη  όπου συνιστάται  μια μείωση του όγκου του αδένα  χωρίς την επιβάρυνση μιας χειρουργικής επέμβασης.

Βασική προϋπόθεση  για την διεξαγωγή της Ραδιοιωδιο-θεραπείας είναι εκτός  από  την σχετική εμπειρία  του Πυρηνικού Ιατρού, η σωστή διάγνωση  και η  απαιτούμενη προετοιμασία του ασθενή.

Η ανάλογη εξειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία σε παθήσεις του θυρεοειδή αδένα  πρωτίστως στην Ραδιοϊωδιοθεραπεία ( από την Γερμανία) προσφέρουν μαζί με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό την δυνατότητα ενός ολοκληρωμένου μοναδικού κέντρου θυρεοειδή αδένα τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ

Το υπερηχογράφημα  είναι η πρώτη   εξέταση  στη  διάγνωση  και παρακολούθηση  παθήσεων  του θυρεοειδή αδένα. Ετσι  εκτιμάται το μέγεθος του αδένα (π.χ. βρογχοκήλη)  και απεικονίζεται  με μεγάλη ακρίβεια η μορφολογία του παρεγχύματός  του  (όζοι, κύστεις, φλεγμονές κ.λ.π.).

Το σπινθηρογράφημα απεικονίζει την λειτουργική κατάσταση των θυρεοειδικών κυττάρων (π.χ.ψυχροί-θερμοί όζοι) και είναι απαραίτητη εξέταση στην θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδή αδένα.

Με την παρακέντηση εκφυλιστικών εξεργασιών του θυρεοειδικού παρεγχύματος, συνήθως όζοι και στη συνέχεια την κυτταρολογική εξέταση του υλικού μπορεί να διαγνωστεί η να αποκλειστεί μια κακοήθεια στον θυρεοειδή αδένα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ ΜΕ ΡΑΔΙΟΪΩΔΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ραδιοϊωδιοθεραπεία είναι μια απλή και ακίνδυνη θεραπεία όπου πρακτικά με ένα χάπι μια φορά επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα με την χειρουργική επέμβαση σε συγκεκριμένες παθήσεις του θυρεοειδή αδένα.

Σε όλο το χρονικό διάστημα που εφαρμόζεται παγκοσμίως η Ραδιοϊωδιοθεραπεία δεν αναφέρθηκαν μακροχρόνιες παρενέργειες η επιπλοκές.

Στο  αναφερόμενο Κέντρο δεν είναι δυνατή  η εφαρμογή της Ραδιοϊωδιοθεραπεία σε καρκίνο του θυρεοειδή αδένα.

Ενδιαφέρεστε να κλείσετε ραντεβου;

Κλείστε ραντεβού με τον Δρ. Χατζόπουλο

Συμπληρώστε την φόρμα και θα σας καλέσουμε για τις λεπτομέρειες